12 Eylül 2009

Windows7 Nedir ?

Microsoft'un en son canavarı olan windows7 kullanıcılarını sevindirecek gibi

Çoğu kişi ilk aşamada baktığında vistadan ne farkı var dediğini duyar gibiyim...
Vistaya benzemesi çok doğru ancak kullanıldığında vistadan farklı olduğu görülecektir.Vistada kullanıcının görsel hitabını karşılandığı biliniyor ancak çok yavaş olması zırt pırt kullanıcıyı rahatsız etmesi insanları çileden çıkartabiliyor.

Daha Hızlı....
Bu ne demek?
Bu aslında videolarda pek göremediğimiz diğer özelliği,Microsoft firması Vistanın her ne kadar güvenli olsada bu hantallığını gördü ve windows7'yi karşımıza çok daha hızlı bir şekilde getirdi.Bunu her işlemde görmek mümkün bunun ufak nedenlerinden bazıları çok soru sormaması ( sürekli kullanıcıyı rahatsız etmek :) ) ve Vistadaki bazı gereksiz özelliklerden kurtulmasıdır.
Buda Windows7'yi daha hızlı hale getiriyor.

En basitinden örnek vericek olursak Windows7'nin Pc'nin açılışında çok daha hızlı olduğunu görüceksiz...Yukarda da bahssettiğimiz gibi Hantallıktan kurtulmuş durumda...

Fazla Soru Sorma !
İşte bu fazla soru sormayı vista çok yapıyordu kullanıcıdan onay bekliyordu belki bu özellik bazen çok iyi olabilir(özellikle güvenlik konusunda) ama çok can sıkıcı hal alabiliyor.
İşte Windows7'de bu bildirim soruları kullanıcıya bırakılmış.Böylece rahatsızlık veren herşeyi azaltabilirsiniz.

Görsellik...
Bazı yeni katılan özellikleriyle görsellik çok daha iyi bir hale de gelmiş durumda bunlardan biride dokunmatik...Yani parmakla kontrol gibi...
Bu özellik ile resimleri ekranı büyültüp küçültüyor,ters çeviriyor,döndürüyor,yer değiştiriyor vb vb gibi çok işlem yapabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REKLAM