12 Eylül 2009

Windows7 Özellikleri

Temel olarak windowos7'nin özelliklerinden bahsedeceğim

1-Cihaz Tanıması
Vistanın nadiren tanıdığı ve tanımakta zorluk çektiği bütün herşeyi (kamera,yazıcı vb harici cihazları) Windows7 rahatlıkla tanıyor.Bunun üstüne çalışmış olmalılar ;)

2-Kısayollar Çok Daha Geniş
Hiç zorluk çekmeden bir tık kadar uzakta uğraşmadan değişik fonksiyonları açabiliyorsunuz.

3-Kütüphaneler
Favorim :) Müzik,resim,video dosyalarınızı siz uğraşmadan hepsini tanımlıyor ve ayrı ayrı sınıflandırıyor.Ayrıca bunları paylaşmak eskisinden kesinlikle daha kolay.

4-HomeGroup
Bu özellikte müthiş bir özellik olarak tanımlanabilir.HomeGroup kuruyorsunuz ve dosyalarınızı vb pek çok şeyi dilediğinizle paylaşabiliyorsunuz.

5-Wi-fi
Vistaya göre çok kolay bir kablosuz ağ kurma özelliği var ve çok kullanışlı hale getirilmiş.

6-Paint
Windows7 ile artık eski grafik programı tarih oluyor.Yeni grafik programında yeni arayüz ve çesişitli fırçalar eklenmiş.Daha kullanışlı ve eğlenceli bir grafik bizi bekliyor.

7-Windows XP Modu
Bunu da favorilerim arasına ekliyorum.XP hiç unutulurmu bunu Microsoft'ta anlamış olacak ki bu özelliği bize sunuyor.Eski yazılımlar için XP modu da bizim karşımızda olacak.

8-Hesap Makinesi
Hesap makinesi tamamen değişmiş,yeni uygulamalar,istatistlik hatta bilimsel hesaplama bile var.Yalnız biraz karışık gelebilir benden sölemesi.

9-Explorer 8
Piyasada her ne kadar yeterince rakibi olsada internet explorer çok yenilenmiş,çok daha hızlı ve bize yeni özellikler sunuyor.Explorer 8'i kullanmak için Windows7'yi beklemenize gerek yok www.microsoft.com adresinden indirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

REKLAM